Rånare misshandlade och hotade

pistol rånare

Lund. Med en pistol riktad mot huvudet rånades en 17-årig pojke och hans jämnåriga kamrat vid Klosterkyrkan i Lund i fredags. Ett dygn senare slogs en man ner och rånades vid Sparta.

De två pojkarna som rånades på parkeringen invid Klosterkyrkan hade rest med tåget från Höör.

Vid 17-tiden på fredagseftermiddagen klev de av tåget i Lund och gick från järnvägstationen mot Trollebergsvägen. På parkeringen mellan Klosterkyrkan och tingsrätten kom två män fram mot dem.

– De två gärningsmännen hade nerdragna rånarluvor för sina ansikten när de sa till de två brottsoffren att tömma allt de hade i fickorna. En av rånarna drog upp en pistol som han riktade mot en av pojkarnas huvud, säger kommissarie Tomas Lundkvist.

Ungefär samtidigt som pistolen riktades mot 17-åringen fick både han och hans kamrat flera slag i huvudet.

Efter rånet lämnade gärningsmännen snabbt platsen med bytet – en mobiltelefon, några hundralappar, busskort och bankkort. De båda rånoffren återvände till järnvägsstationen där de fick tag i en väktare som larmade polisen.

– Gärningsmännen hade planerat rånet, annars hade de inte gått omkring med rånarluvor och en pistol på sig. Sannolikt hade de följt efter det båda männen från järnvägstationen och väntat in ett bra tillfälle, säger Tomas Lundkvist.

Flera polispatruller tillkallades till området utan att kunna gripa gärningsmännen. Polisen utesluter inte att de båda kommer att genomföra nya liknande rån.

Ett drygt dygn senare rånades en 19-årig man i korsningen Tunavägen-Scheelevägen strax intill Sparta.

En av gärningsmännen slog ner 19-åringen med en flaska mot hans huvud. Liggandes på marken fick han sedan flera hårda sparkar.

– Rånarna som beskrivs vara 17-22 år, försvann springande från platsen med mannens mobiltelefon, säger Tomas Lundkvist.

Artikeln finns att läsa på Sydsvenskan

Speak Your Mind

*