Stulen likbil användes vid inbrott

Eslöv/Lund.  Natten mot måndagen stals en silverfärgad likbil från Svenska kyrkans förvaltning på Sallerupsvägen i Eslöv.

Tjuvarna körde rakt igenom en grind ut från förvaltningens parkering och försvann.

Några timmar senare såg en väktare den silverfärgade och kvaddade Mercedesen i Örtofta på väg mot Eslöv. Väktaren fattade misstankar och slog larm.

En av de polispatruller som skickades ut för att leta efter likbilen hittade den på Brandgatan i Eslöv. Med hjälp av en polishund spårades två män, 18 respektive 32 år, som greps.

Vid gripandet visade det sig att männen även använt likbilen som murbräcka vid två inbrott i Höör. Den yngre är nu förutom stölderna även misstänkt för narkotikabrott.

Männen som båda är bosatta i Eslöv anhölls igår eftermiddag av åklagare i Lund.

Enligt Peter Magnusson, förvaltningschef för Svenska kyrkan i Eslöv, är det andra gången på kort tid som kyrkan drabbas av bilstöld.

– Den 1 januari stals en hantverkarbil på samma plats, säger han. Den hittades senare i Brösarpstrakten. Sammanlagt har vi sju bilar men bara en begravningsbil.

– Den använder vi då vi ska köra till Lund för kremationer. Så att den nu är skadad blir ett avbräck. Men vi ska försöka lösa situationen på bästa sätt.

I den hantverkarbil som tidigare stals har polisen säkrat spår.

– Om det är samma personer som tillgrep den som de vi nu har gripit får utredningen visa, säger Eslövspolisens stationschef Mats Odestål.

Artikeln är hämtad från Sydsvenskan

Kommentar

  1. Patrik säger:

    Hur skadad är Man om man anväder en Likbil för inbrott på ett Bevakningsföretag HAHAHHAH idioter..

Säg din åsikt

*