Väktare har minskat langningen vid Stigs Center

Langningen ser ut att ha minskat vid Stigs Center längs E6 på Hisingen sedan väktare kommit på plats och polisen bevakar området extra.
Några ungdomar har avvisats och flera lastbilschaufförer har anmälts till polisen för misstänkt langning.

– Ja, det är klart att i någon mån gör det ju verkan, för då finns det ju personer här nere som är här. Sen också att få en viss ordning i trafiken här inne i parkeringen är ju bra, säger polisinspektör Håkan Bredinge.

Man har avvisat tre ungdomar och anmält fem-sex chaufförer för misstänkt lagning under den här tiden.

– Har man vuxna personer här nere, då ser man ju mycket. Det kanske är ovant att det är andra personer här än polisen. Men framförallt är det viktigt att vi får ringt vårdnadshavare när ungdomar springer här, 13 14 15 år gamla, säger Håkan Bredinge.

Som när ett par tonårskillar från Alingsås gick och, som de sa, promenerade bland lastbilarna för någon vecka sen. Föräldrarna blev glada för ett samtal från polisen. Ola Lissel kör turistbuss och har sett vilken effekt väktarna har:

– Jag var här förra veckan, då var det två stycken som gick omkring och kollade bilarna som åkte in och ut. De hade full koll på grejerna.

Det kan ha gett effekt?

– Det tror jag kan ha gett jättestor effekt, alltså.

Ingen av de utländska chaufförer som finns på parkeringen vill dock bli intervjuad. Sen väktarna kom och Stigs Center börjat ta betalt, så kan det vara 10-15 färre lastbilar på parkeringen.

Har langningen spritt sig till andra områden nu?

– Det kan ju inte jag säga, jag vet ju inte vilka som flyttar på sig. Vi får ju koncentrera sig på detta området möjligtvis lite grann i närområdet, säger polisinspektör Håkan Bredinge.

Källa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=5165073

Säg din åsikt

*