Mamma larmade av – sedan stal sonen varorna

Pappan behövde en ny vinterjacka. Mamman larmade av plagget och den minderåriga sonen tog den på sig och lämnade butiken utan att betala. Allt registrerades av övervakningskameran men också av en butikskontrollant.

I butiken hittades senare ytter­ligare varor som av­larmats med mammans medhavda magnet, bland annat en väska för 599 kronor med ett par skor för 999 kronor i. Under den stulna jackan hade pojken också en vadderad väst.
Det var på eftermiddagen den 17 september som familjen besökte butiken i Allum. En butikskontrollant upplever att familjen uppträder nervöst och snart konstateras att mamman larmar av en jacka och tar bort prislappen. När sonen lämnar butiken kontaktas väktare som kan gripa pojken i en bil i parkeringsgaraget.
Förnekar samarbete
Samtliga inblandade förnekar först att stölden var något de planerat tillsammans. Pojken förklarar att han lämnade butiken för att föräldrarna skulle slippa att betala men att de inte visste om det. Pappan förnekar all vetskap om det inträffade medan mamman till slut erkände allt. Hon vill inte blanda in sin son men medger att mannen var med på att de skulle stjäla inne på butiken.
Den 11-åriga sonen tas nu om hand av sociala myndigheter. Paret, 37 och 39 år, greps och hölls frihetsberövade i två dagar.  Den magnet som kvinnan använt för att avlägsna larm hittades aldrig i samband med gripandet i butiken. På polisstationen dök den dock upp – i kvinnans trosor.

Källa: Partille Tidning

 

Speak Your Mind

*